Ministeri Harakka avasi Business Finlandin 6G-seminaarin

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 6.2.2023 15.15 | Julkaistu suomeksi 7.2.2023 klo 12.43
Tiedote
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka. (Kuva: Susanna Lehto / Business Finland).
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka. (Kuva: Susanna Lehto / Business Finland).

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka avasi 6.2.2023 Business Finlandin ja 6G Finlandin järjestämän Elements of 6G Unleashed -tilaisuuden.

Tilaisuudessa keskusteltiin viimeaikaisesta edistyksestä 6G:n tutkimuksessa ja kehityksessä kansallisella ja koko Euroopan tasolla. Suomi on johtava maa mobiiliteknologioissa, mukaan lukien entistä tehokkaampien 6G-verkkojen kehitystyössä.

Ministeri Harakka korosti avauspuheenvuorossaan demokraattisten maiden yhteistyötä teknologian kehittämisessä ja hyödyntämisessä.

- Keskeiset arvomme, yksilönvapaus ja perusoikeudet, on taattava 6G-sääntelyssä ja -standardeissa. Myös turvallisuus ja ilmastonsuojelu on huomioitava aivan alusta pitäen, liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka sanoo.

Ministeri Harakka tapasi myös EU:n sisämarkkinakomissaarin Thierry Bretonin, joka piti tilaisuuden loppupuheenvuoron. Ministeri Harakka ja komissaari Breton keskustelivat muun muassa kyberturvallisuudesta, mannertenvälisestä datakaapelista ja EU:n kilpailukyvystä.

- EU:n kybervalmiudet korostuvat entisestään nykyisessä turvallisuustilanteessa. Samalla vihreä ja digitaalinen siirtymä kulkevat käsi kädessä. Ei ole toista ilman toista. Vihreän tuotannon suunnitelmissa kannattaa panostaa sinne, missä Euroopalla on kilpailuetu. 6G on ilmastoteollisuuden mahdollistaja. Komissaaria kiinnosti lisäksi Suomen suunnittelema uusi arktinen tietoliikenneyhteys, ministeri Harakka kertoo.

Lisätietoja:

ministeri Harakan haastattelupyynnöt erityisavustaja Johanna Juseliuksen kautta, p. 0295 342 141, johanna.juselius@gov

erityisasiantuntija Kaisa Kopra, p. 050 441 8005, [email protected]