Ministeri Harakan puheenvuoro MaaS Summit -tilaisuudessa

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 28.9.2020 16.25 | Julkaistu suomeksi 29.9.2020 klo 9.11
Tiedote
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka. (Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää, Keksi / LVM)
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka. (Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää, Keksi / LVM)

MaaS Summit, korkean tason keskustelutilaisuus järjestetään 29.9. MaaS Summit on liikenne palveluna -aiheinen tilaisuus, joka pidetään tänä vuonna osana Euroopan komission Urban Mobility Days 2020 -virtuaalikonferenssia. Tilaisuuden teemana on tänä vuonna "MaaS ja päästötön liikkuminen kaikille".

Kuudetta kertaa järjestettävä MaaS Summit on Suomen liikenne- ja viestintäministeriön, Euroopan komission ja MaaS Alliancen yhdessä järjestämä vuotuinen tilaisuus, johon osallistuu liikenteen huippuasiantuntijoita eri puolilta maailmaa. Tilaisuudessa kuullaan liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan puheenvuoro MaaS-palveluiden merkityksestä kestävyystavoitteiden kannalta. Tänä vuonna työtä kestävän liikenteen edistämiseksi kuitenkin haastoi koronapandemia, joka on muun muassa vähentänyt joukkoliikenteessä matkustamista merkittävästi.

-Tarvitsemme älykkäitä ja kestäviä liikkumisen palveluita, jotta vähäpäästöinen ja mukava liikkuminen on mahdollisimman monen ulottuvilla, myös kaupunkien ulkopuolella. MaaS palveluilla tulee varmasti olemaan tärkeä rooli tulevaisuuden kestävässä liikennejärjestelmässä, sanoo ministeri Harakka.

Tilaisuuden muita puhujia ovat liikennekomissaari Adina Vălean ja MaaS Alliancen puheenjohtaja Jacob Bangsgaard. Lisäksi tilaisuuden paneelikeskusteluissa käsitellään palveluiden esteettömyyttä, infrastruktuurin merkitystä, tiedon hyödyntämistä sekä palveluihin liittyviä oikeuksia ja velvollisuuksia. Keskustelijat edustavat sekä alan yrityksiä että julkisen sektorin toimijoita.

Suomi on liikenne palveluna -ajattelun edelläkävijä. Liikenne palveluna (Mobility as a Service, MaaS) yhdistää erilaiset liikenne- ja kuljetuspalvelut yhteen saumattomaksi kokonaisuudeksi. Eri liikennemuotoja yhdistelevät palvelut vievät kohti käyttäjälähtöistä ja kestävää liikennejärjestelmää.


Lisätietoja:

johtava asiantuntuja Saara Reinimäki, p. 050 303 3065

neuvotteleva virkamies Altti Iskola, p. 050 430 4876


Timo Harakka