Ministeri Berner tapaa Norjan liikenneministerin

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 8.8.2016 9.19 | Julkaistu suomeksi 8.8.2016 klo 9.21
Uutinen

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner tapaa Norjan liikenneministeri Ketil Solvik-Olsenin 8. elokuuta Helsingissä.

Ministerit keskustelevat ajankohtaisista liikenteen ja viestinnän aiheista, mm. liikennekaaresta, automaattiautoista, 5G-matkaviestinteknologiasta ja mannertenvälisistä kaapelihankkeista.

Suomessa on aktiivisesti edistetty liikenteen digitalisaatiota ja kannustettu erilaisiin kokeiluihin. Liikenne on tulevaisuuden 5G-teknologian merkittäviä hyödyntäjiä.

Liikennekaarella eli liikennemarkkinoita koskevan lainsäädännön uudistuksella Suomessa halutaan mm. edistää digitalisaatiota, tukea uusien palvelumallien syntymistä ja vastata paremmin liikenteen käyttäjien tarpeisiin.

Mannertenväliset kaapelihankkeet ovat ajankohtainen asia Suomen liikenne- ja viestintäministeriössä. Liikenne- ja viestintäministeri Bernerin asettamat selvitysmiehet Paavo Lipponen ja Reijo Svento selvittävät parhaillaan kansainvälisen yhteistyön edellytyksiä Koillisväylän kaapelihankkeen käynnistämiseksi.