Ministeri Berner tapaa komissaari Bulcin ja liikenteen huippuasiantuntijoita

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 29.11.2016 9.30 | Julkaistu suomeksi 29.11.2016 klo 9.36
Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner tapaa liikennekomissaari Violeta Bulcin Helsingissä 29. marraskuuta. Kahdenvälisen tapaamisen lisäksi ministeri Berner ja komissaari Bulc osallistuvat liikenne- ja viestintäministeriön järjestämään MaaS-aiheiseen korkean tason keskustelutilaisuuteen.

Ministeri Berner ja komissaari Bulc keskustelevat liikenne palveluna -ajattelun edistämisestä ja Suomen edistyksellisestä lainsäädännöstä, liikennekaaresta. Tapaamisessa keskustellaan myös mm. liikenteen uusista rahoitusmuodoista ja liikenteen avoimesta datasta.

Ministerin ja komissaarin tapaamisessa ja MaaS-keskustelutilaisuudessa tärkeässä roolissa ovat liikenteen päästövähennykset. Pariisin ilmastosopimuksen päästövähennystavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan uudenlaista ajattelua ja palveluja.

- Liikenteen päästövähennystavoitteet ovat kovat ja niiden saavuttamiseksi tarvitaan toimia. Toivon, että tämän päivän keskustelut ovat rohkeita ja saamme tukea uudenlaiseen ajatteluun ympäristöystävällisten liikenteen palvelujen järjestämisessä. Liikenteessä on myös valtavaa potentiaalia ja liiketoimintamahdollisuuksia, ja parhaisiin tuloksiin päästään hyvällä yhteistyöllä, sanoo ministeri Berner.

- Uudet MaaS-konseptit, joissa käyttäjän liikkumistarpeisiin vastataan palvelupaketilla, vievät kehitystä vahvasti kohti eri liikennemuotoja yhdistelevää ja käyttäjäkeskeistä liikennejärjestelmää. Tällainen liikennejärjestelmä on myös energiatehokkaampi ja vähäpäästöisempi, toteaa komissaari Bulc.

Toista kertaa järjestettävään MaaS Summit -keskustelutilaisuuteen osallistuu liikenteen huippuasiantuntijoita eri puolilta maailmaa. He edustavat niin elinkeinoelämää, tutkimuslaitoksia kuin julkistakin sektoria. Tilaisuus järjestetään Slush-tapahtuman yhteydessä.

Liikenne palveluna (Mobility as a Service, MaaS) on Suomessa kehitetty konsepti, joka on saanut laajaa huomiota maailmalla.

Lisätietoja:

hallitussihteeri Veera Kojo, p. 0295 34 2382 (komissaari Bulcin vierailu)

ylitarkastaja Pyry Takala, p. 0295 34 2027 (MaaS Summit)