Ministeri Berner: Norminpurku parantaa työllisyyttä ja kilpailukykyä

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 28.4.2017 11.37
Uutinen
Ministeri Anne Berner (kuva: VNK/Piippo)
Ministeri Anne Berner (kuva: VNK/Piippo)

Hallituksen kärkihanke säädösten sujuvoittamiseksi etenee määrätietoisesti. Kansalaisten arkea ja yritysten toimintaa on helpotettu merkittävästi normeja purkamalla ja hallinnollista taakkaa keventämällä. Lainsäädäntöä sujuvoittamalla on helpotettu markkinoillepääsyä ja edistetty digitalisaatiota.

Norminpurkuhanketta vetää liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner. Hanke on ministeri Bernerin mukaan erittäin kunnianhimoinen, ja tulokset kertovat hyvästä työstä.

- Norminpurkuhankkeessa on tehty valtavasti töitä, kaikilla hallinnonaloilla. Liikennepalvelulaki on juuri hyväksytty eduskunnassa, ja maankäyttö- ja rakennuslain uudistus on tulossa voimaan toukokuun alussa. Tällä viikolla hallitus antoi esityksen ammatillisen koulutuksen reformista ja eilen hallitus lähetti eduskuntaan esityksen lainsäädännöstä, joka yksinkertaistaa ympäristövalituksia, toteaa Berner.

Hallituskauden loppupuolella toimenpiteitä tullaan kohdentamaan erityisesti asuntomarkkinoihin, rakentamiseen ja infrastruktuuriin, kilpailukyvyn ja työllisyyden vahvistamiseen, elintarviketeollisuuteen ja ruokahuoltoon sekä hallintoon.