Ministeri Berner: Liikennemuotojen yhteentoimivuus liikennekaareen

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 19.12.2016 12.52 | Julkaistu suomeksi 19.12.2016 klo 12.57
Uutinen

Liikennemarkkinoiden sääntelyä koskevan Liikennekaari-hankkeen toinen vaihe on käynnistetty. Tieliikenteen lisäksi liikennekaareen otetaan mukaan myös meriliikenne, raideliikenne ja ilmailu. Liikennemuotokohtaiset sidosryhmätilaisuudet jatkuvat tällä viikolla.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin mukaan tarkoituksena on edistää eri liikennemuotojen yhteentoimivuutta ja näin helpottaa matkaketjujen muodostamista ja tarjoamista asiakkaille.

- Liikennejärjestelmän eri osien saumaton yhteentoimivuus on välttämätöntä, jotta liikenteestä voisi tulla asiakkaalle palvelu. Liikennekaareen kootaan nyt lento-, meri- ja raideliikenteen markkinoita ja kuljetuspalveluja koskevat säädökset siten, että ne muodostavat johdonmukaisen kokonaisuuden liikennekaareen ensimmäisessä vaiheessa sisällytettyjen tieliikennettä koskevien säädösten kanssa, ministeri Berner toteaa.

Liikennekaaren ensimmäinen vaihe on parhaillaan eduskuntakäsittelyssä.

Sidosryhmätilaisuuksia 20.12. ja 21.12. voi seurata suorina nettilähetyksinä ja tallenteet tilaisuuksista löytyvät ministeriön verkkosivuilta. Lisäksi ministeriössä on valmisteltu arviomuistio tarkasteluun tulevista kysymyksistä.