Ministeri Berner Japaniin ja Etelä-Koreaan

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 13.11.2016 13.20
Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner vierailee Japanissa ja Etelä-Koreassa 14.-18. marraskuuta. Japanin-osuudella mukana on myös Finpron kokoama yritysvaltuuskunta. Matkan kohteina ovat Tokio, Nagoya ja Soul.

Matkan kattavana teemana on liikenteen digitalisaatio. Matkalla on tarkoitus markkinoida Suomen osaamista liikenteen automaatiossa ja edistää Suomen ja Japanin välisistä yhteistyötä muun muassa automaattiajamisessa ja sen testauksessa. Lisäksi tavoitteena on edistää Suomen meriklusterin vientiä, yhteistyötä arktisilla merialueilla sekä miehittämättömän meriliikenteen osaamista.

Matkan aikana Berner tapaa muun muassa Japanin viestintäministerin Sanae Takaichin, valtameripolitiikasta vastaavan ministerin Jun Matsumoton sekä liikenneministeri Keiichi Ishiin.

Etelä-Koreassa Berner vierailee maan infrastruktuuri- ja liikenneministeriössä sekä tiede- ja ICT-ministeriössä.

Ministeritapaamisten lisäksi Bernerillä on puheenvuoro Japanin poikkihallinnollisen innovaatio-ohjelman SIPin seminaarissa Tokiossa. Seminaarin aiheena on kytkeytyvä ja automaattiajaminen. Berner puhuu myös tilaisuudessa, joka käsittelee Suomen ja Japanin yhteistyötä merenkulussa ja arktisilla alueilla.

Lisäksi Berner tapaa muun muassa Japanin elinkeinoelämän keskusjärjestön Keidanrenin ja teknologiayritysten edustajia.

Lisätietoja:

ylijohtaja Laura Vilkkonen, +358 40 5000 817

Twitter: @vilkkonen