LVM:n juhlakirja kertoo 20 vuoden muutoksesta

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 13.9.2012 9.02
Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeriö täyttää 120 vuotta 13. syyskuuta. Päivän ajankohta lasketaan senaatin kulkulaitostoimikunnan perustamisesta 13.9.1892.

Juhlavuoden kunniaksi ministeriössä on valmisteltu juhlakirja, jossa valotetaan ministeriön toimia ja muutoksia 1990-luvulta tähän päivään. Juhlajulkaisuun haastateltiin useita ministeriön ja sen hallinnonalan entisiä ja nykyisiä työntekijöitä.

- Juhlakirja on ministeriön tarina ja sen kertoo ministeriön oma henkilöstö. Kirja ei edes pyri kertomaan kaikkea, vaan jokainen tarinan kertoja on kuvannut menneitä vuosia oman subjektiivisen kokemuksensa kautta, kertoo ministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen.

Juhlakirja rakentuu kuuden kokoavan teeman ympärille. Ne ovat Tehokkuuden liikennepolitiikka, Kohti kestävämpää kehitystä, Viestinnän murros, Teknologian kehitys, Eurooppalaistuminen ja Yhteistyötä Venäjän kanssa.

- Liikenne- ja viestintäkentällä on tapahtunut isoja muutoksia viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Viestinnässä teknologinen murros on ollut valtava ja koko yhteiskunta on digitalisoitunut. Liikenne on lisääntynyt ja samalla huoli ilmastosta. Olemme uudistaneet liikennehallintoa ja liikennepoliittista ajattelua. Liikenteestä on tullut entistä tiiviimmin osa koko yhteiskuntaa, tiivistää Pursiainen.

- Yksi iso asia on ollut Euroopan unioniin liittyminen ja sen vaikutus työhömme. Ministeriön tarina on kaiken kaikkiaan kertomus suuresta muutoksesta, jonka läpi ministeriö ja sen henkilöstö ovat eläneet, jatkaa Pursiainen.

Juhlakirjan on kirjoittanut tietokirjailija Matti Turunen. Yhteistyökumppanina juhlajulkaisun valmistelussa toimi Mobilia.

Ministeriön ensimmäisestä 100 vuodesta on olemassa Ilkka Seppisen vuonna 1992 tekemä historiantutkimus Valtaväylä Suomeen.

Juhlakirja on saatavilla ministeriön verkkosivuilla osoitteessa www.lvm.fi/juhlavuosi.

Lisätietoja:
viestintäjohtaja Taina Pieski, p. 0295 34 2330

Toimitusten kappaleet ministeriön viestinnästä, sähköposti [email protected].