LVM:lle merkittävä tunnustus edistyksellisestä liikennepolitiikasta

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 2.11.2017 22.20 | Julkaistu suomeksi 2.11.2017 klo 22.23
Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeriö on saanut merkittävän tunnustuksen ansioistaan edistyksellisen liikennepolitiikan ja lainsäädännön edistäjänä. Ministeriölle luovutettiin ITS Hall of Fame -palkinto älyliikenteen maailmankongressissa Montrealissa 2. marraskuuta.

Suomi on ollut liikenne palveluna -ajattelun (Mobility as a Service) edelläkävijä. Liikenne on muuttumassa kokonaisvaltaiseksi palveluksi, joka vastaa entistä paremmin käyttäjien tarpeisiin. Tätä ajattelua liikenne- ja viestintäministeriö on ansiokkaasti vienyt eteenpäin.

Ministeriö saa tunnustusta liikennepalvelulaista, johon on koottu kaikki liikennemarkkinoiden sääntely. Liikennepalvelulaki edistää liikenteen digitalisaatiota ja mahdollistaa yhtenäiset ja mobiilit matkaketjut ensimmäisenä maailmassa. Tiedon avaaminen on keskeinen osa lakiuudistusta.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on iloinen ministeriön saamasta tunnustuksesta.

- Kiitän kansainvälistä älyliikenneverkostoa tästä merkittävästä tunnustuksesta. Palkinto on vahva merkki siitä, että olemme tekemässä oikeita asioita tulevaisuuden liikenteen kehittämiseksi. Digitalisaatio vaikuttaa kaikkialla yhteiskunnassa, niin myös liikenteessä. Liikennepalvelulaki on todellakin ainutlaatuinen, ja meitä teknologisesti edellä olevat maatkin ovat siitä hyvin kiinnostuneita. ITS Hall of Fame -palkinto on osoitus siitä, että meitä arvostetaan ja olemme Suomessa tekemässä asioita, jotka ovat globaalisti merkittäviä, toteaa Berner.

Suomi saa kiitosta myös erinomaisesti järjestetystä ITS-Europe-älyliikennetapahtumasta Helsingissä vuonna 2014.

Älyliikenteen maailmankongressissa myönnettävillä ITS Hall of Fame -palkinnoilla halutaan nostaa esiin vuosittain erityisiä ansioita älykkään liikenteen kehittämisessä. Palkinto jaetaan Amerikkaan, Aasiaan ja Eurooppaan kolmessa eri kategoriassa: teollisuus, paikallishallinto ja henkilökohtainen elämäntyö.

Eurooppalainen älyliikenneverkosto nimitti liikenne- ja viestintäministeriön ehdokaslistalle, josta lopullisen voittajan valitsi ERTICO-ITS Europen hallitus.

Lisätietoja:

yksikön johtaja Laura Eiro, p. 040 096 9293

Anne Berner