LVM jo 125 vuotta liikenteen ja viestinnän ytimessä

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 12.9.2017 14.00
Uutinen
LVM 125-vuotta tunnus (Kuva: LVM)
LVM 125-vuotta tunnus (Kuva: LVM)

Liikenne- ja viestintäministeriö täyttää 125 vuotta 13. syyskuuta 2017. Päivän ajankohta lasketaan senaatin kulkulaitostoimituskunnan perustamisesta 13.9.1892.

Vuonna 1918 kulkulaitostoimikunta muuttui kulkulaitosten ja yleisten töiden ministeriöksi, joka puolestaan jakautui vuonna 1970 liikenneministeriöksi ja työvoimaministeriöksi. Viestintäpolitiikan painoarvo kasvoi niin, että vuonna 2000 nimi muutettiin liikenne- ja viestintäministeriöksi.

Koko historiansa ajan liikenne- ja viestintäministeriössä on edistetty yhteiskunnan hyvinvointia ja luotu elinkeinoelämälle toimintaedellytyksiä hyvillä yhteyksillä. Kanavien ja rautateiden rakentamiseen keskittyneestä ministeriöstä on vuosikymmenten aikana muotoutunut koko liikenne- ja viestintäsektorin strateginen ohjaaja.

- Toimivat liikenne- ja viestintäpalvelut ovat osa yhteiskunnan perustaa. Palvelut ja verkot ovat kehittyneet huimasti viimeisen reilun sadan vuoden aikana. Sekä liikenne että viestintä ovat olleet maailmaa muuttaneiden megatrendien ytimessä, sanoo ministeri Anne Berner.

- Ministeriön tehtävä on luoda edellytyksiä, raivata tilaa ideoille: Valmistella lainsäädäntöä, joka antaa muutokselle mahdollisuuden.

- Digitalisaatio muuttaa käytäntöjä, palveluja ja käyttäytymistä. Haluamme rohkeasti hyödyntää nämä mahdollisuudet ja tehdä asioita uudella tavalla. Teemme jatkossakin yhdessä tekoja paremman tulevaisuuden, paremman Suomen hyväksi.