LVM etsii kilpailulla tuoreita näkökulmia ja ideoita digitalisoituvalle media-alalle

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 19.1.2015 15.00
Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeriö avaa Mediainnovaatiokilpailun, jonka avulla halutaan vauhdittaa media-alan siirtymistä digiaikaan. Kilpailun tavoitteena on edistää alan rakennemuutosta ja tukea uusien, kilpailukykyisten sisältö-, palvelu- ja ratkaisukonseptien luomista ja kehittämistä digitaalisessa toimintaympäristössä.

Mediainnovaatiokilpailu haastaa kansalaiset ja yritykset ideoimaan laatikon ulkopuolelta. Toiveena ovat uudet näkökulmat, palvelut, toimintatavat tai tekijät.

- Mediainnovaatiokilpailu on yksittäinen pieni keino edistää isoa asiaa, mutta pienenäkin eleenä se voi toimia ponnahduslautana tai olla avain jonkin haasteen ratkaisemiseksi, opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru kannustaa.

- Kilpailutöille ei ole raameja, vaan kaikki erilaiset luovat media-alan innovaatiot ovat tervetulleita, kunhan ne ovat toteutettavissa digitaalisessa ympäristössä, ministeri Kiuru kuvailee.

Kilpailu on kaksiosainen. Ensimmäinen osa on kirjallinen ja tapahtuu ilmoittautumislomakkeella viimeistään 22. helmikuuta 2015. Kaikista kilpailuun jätetyistä töistä esiraati valitsee loppukilpailuun pääsevät finalistit. Loppukilpailu järjestetään 10. maaliskuuta 2015.

Kilpailun palkintoina on jaossa 220 000 euroa. Palkinnot myönnetään valtionavustuksina, jotka on tarkoitettu muun muassa kilpailutyön jatkokehittämistä varten. Palkinnot ovat suuruudeltaan 5 000 eurosta 50 000 euroon.

Kilpailun tuomaristo muodostuu media-alan vaikuttajista ja asiantuntijoista. Tuomariston puheenjohtajana toimii opetus- ja viesitntäministeri Krista Kiuru.

Mediainnovaatiokilpailu liittyy median innovaatiotukeen, josta hallitus päätti keväällä 2014. Median innovaatiotuki on kolmivuotinen tuki, jolla edesautetaan media-alan siirtymistä digiaikakauteen. Median innovaatiotukea hallinnoi liikenne- ja viestintäministeriön puolesta Innovaatiorahoituskeskus Tekes.

Lisätietoa, kilpailun säännöt ja ilmoittautumislomake löytyvät kilpailun verkkosivulta osoitteessa: www.mediainnovaatio.fi

Lisätietoja
erityisavustaja Antton Rönnholm, p. 0295 34 2676
lainsäädäntöneuvos Laura Vilkkonen, p. 295 34 2391