Liikkujan viikko kehottaa miettimään miten kuljemme

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 16.9.2013 15.22
Uutinen

Tänään alkavan Liikkujan viikon aikana ihmisiä kannustetaan kiinnittämään huomiota omiin, arkisiin liikkumisvalintoihin ja niiden vaikutuksiin ympäristössä ja yhteiskunnassa. Tämän vuoden teemana on hyvä ilmanlaatu.

Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain 16.-22. syyskuuta. Viikon aikana eurooppalaiset kaupungit ja kunnat järjestävät tapahtumia ja edistävät fiksua liikkumista. Suomesta tapahtumassa on mukana ennätysmäärä kuntia, 29 kappaletta. Teemaviikon suojelijana jatkaa artisti Paleface alias Karri Miettinen.

Kampanjoinnin lisäksi valtio ja kunnat pyrkivät pysyvillä toimilla vähentämään liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä. Esimerkkinä on valtion ja 22 kaupungin yhteinen ponnistus joukkoliikenteen yhteisen matkakortin kehittämiseksi. Yhtenäinen lippu- ja maksujärjestelmä on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2015 aikana alueittain. Kehitettävän maksujärjestelmän tavoitteena on mahdollistaa yhden matkakortin käyttö valtakunnallisesti eri joukkoliikennemuodoissa

Liikkujan viikolla vietetään myös jo vakiintuneita teemapäiviä: Kimppakyytipäivää 19. syyskuuta, Etätyöpäivää 20. syyskuuta ja Auton vapaapäivää 22. syyskuuta.