Liikenteen digitalisaatio teemana ministeri Bernerin Brysselin-matkalla

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 13.6.2016 9.05 | Julkaistu suomeksi 13.6.2016 klo 9.08
Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner vierailee Brysselissä 13.-14. kesäkuuta. Ministeri Berner tapaa mm. useita komissaareja ja puhuu liikenne palveluna -teemaa käsittelevässä korkean tason seminaarissa.

Forum for Mobility & Society järjestää säännöllisesti keskustelutilaisuuksia, joihin yhteiskunnan, yrityselämän ja EU-instituutioiden edustajat kokoontuvat visioimaan tulevaisuuden liikennettä. Ministeri Berner pitää 13. kesäkuuta pidettävässä Mobility as a Service -seminaarissa loppupuheenvuoron.

Liikenteessä tavoitellaan pitkällä aikavälillä muutosta, jonka myötä liikenne muuttuu kokonaisvaltaiseksi palveluksi (Mobility as a Service, MaaS). Suomi on tämän liikenne palveluna -ajattelun edelläkävijä. Liikenne- ja viestintäministeriössä valmisteltu liikennekaari edesauttaa liikenteen kehittymistä palveluksi.

Ministeri Berner tapaa kahdenvälisissä tapaamisissa komission varapuheenjohtajat Andrus Ansipin ja Jyrki Kataisen, digitaalitalous ja -yhteiskuntakomissaari Günther Oettingerin sekä liikennekomissaari Violeta Bulcin. Keskusteluissa ovat esillä erityisesti EU:n digitaaliset sisämarkkinat ja liikenteen uudet rahoitusmallit.

Ministeri Berner tapaa matkallaan myös Euroopan parlamentin jäseniä ja Elinkeinoelämän keskusliiton kutsumana Brysselissä olevia suomalaisia.

Lisätietoja:

hallitussihteeri Veera Kojo, p. 0295 34 2382

Anne Berner