Liikenneministeri Vehviläinen ottaa jatkoaikaa mopokortin valmisteluun

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 20.10.2009 11.29
Tiedote

Liikenneministeri Anu Vehviläinen siirtää mopokorttimuutokset käsiteltäväksi koko ajokorttilainsäädäntöä koskevan uudistuksen yhteyteen. Hallituksen esitys EU:n ajokorttidirektiivin mukaisesta ajokorttilaista on tarkoitus antaa eduskunnalle syksyllä 2010.

- Mopokortin valmistelun jatkoajalle on kaksi syytä. Ensinnäkin pidän tärkeänä, että mopokortista, kuten muistakin ajokorteista, säädetään jatkossa lain tasolla eikä asetuksella. Toiseksi pidän nyt esitettyä jopa 500 euron mopokortin hintaa kalliina nuorten ja heidän vanhempiensa kannalta. On hyvä muistaa, että viime vuonna puolet 15-vuotiaista suoritti mopon ajoon oikeuttavan teoriakokeen, Vehviläinen sanoo.

Liikenne- ja viestintäministeriö valmisteli M-luokan ajokorttia, eli mopokorttia, koskevaa asetusta muita ajokorttiluokkia nopeammalla aikataululla. Kireän aikataulun perusteluna oli liikenneturvallisuuden parantaminen. Tarkoituksena oli, ja on edelleen, tiukentaa mopokortin saamisen vaatimuksia muun muassa pakollisella koulutuksella joko autokoulussa tai opetusluvalla ja nykyistä laajemmalla tutkinnolla. Uuden asetuksen oli tarkoitus tulla voimaa vuoden 2010 alussa.


Lisätietoja: liikenneministeri Anu Vehviläinen, puh. (09) 160 28320
liikenneneuvos Anneli Tanttu, puh. (09) 160 28568, 0400 438 543