Liikennekaarta valmistellaan vuorovaikutteisesti

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 22.12.2015 14.23
Uutinen

Liikenteen digitalisaatiota ja uusien liiketoimintakonseptien käyttöönottoa edistävän lakihankkeen, liikennekaaren, valmistelu on käynnistynyt vauhdilla. Hankkeen tiimoilta on järjestetty jo kaksi kaikille avointa sidosryhmätilaisuutta.

Liikennekaari on ennen kaikkea liikennemarkkinalaki. Liikennekaaren yhteydessä on tarkoitus tarkastella liikennejärjestelmää kokonaisuutena ja liikennemuotoneutraalisti. Ensimmäisessä vaiheessa tarkastellaan ainakin joukkoliikennelakia, taksiliikennelakia, kaupallisista tavarankuljetuksista tiellä, kuljettajien ammattipätevyyksiä koskevia säännöksiä ja sekä joitakin ajoneuvolain säännöksiä.

Seuraava sidosryhmätilaisuus järjestetään 12.1.2016 liikenne- ja viestintäministeriössä teemalla "Toimivat liikennemarkkinat". Edellisten sidosryhmätilaisuuksien tapaan tilaisuudesta tulee myös suora webcast. Seuraavat alatyöryhmien kokoontumiset järjestetään tammi-helmikuun aikana.

Liikennekaari-hankkeen omat sivut löytyvät osoitteesta lvm.fi/liikennekaari. Hankkeen työryhmään voi olla yhteydessä myös sähköpostitse [email protected].