Laajakaistahankkeiden valtion tuki jatkuu

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 11.12.2014 13.22
Tiedote

Haja-asutusalueiden laajakaistahankkeita tuetaan jatkossa valtion varoin myös niissä kunnissa, joiden hankkeita on aiemmin tuettu EU:n maaseuturahastosta. Tuen myöntää jatkossa Viestintävirasto.

Kuntien maksuosuuteen ei ole tulossa muutoksia, vaan kunnan maksuosuus on sama kuin EU:n maaseuturahaston kautta tuetuissa laajakaistahankkeissa (21,78 %).

Rahoitusta voi saada sellaisiin hankkeisiin, joille ei ole myönnetty tukea EU:n maaseuturahastosta.

Hallitus esitti laajakaistarakentamista koskevan lakimuutoksen vahvistamista 11. joulukuuta 2014. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki perjantaina. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1. tammikuuta 2015.

Laajakaistarakentamista koskevan lain tarkoituksena on helpottaa valtion ja kunnan tukemien laajakaistahankkeiden rahoitusta niiden rakennusaikana.

Laki liittyy valtioneuvoston joulukuussa 2008 tekemään periaatepäätökseen, jossa asetettiin tavoitteeksi, että Suomessa olisi kysynnän mukaisesti valtakunnallisesti saatavilla 100 mbit/s internetyhteydet. Periaatepäätöstä toteuttamaan käynnistettiin Laajakaista kaikille -hanke. Hankkeella on käynnistetty lukuisia laajakaistaprojekteja eri puolille Suomea.

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Elina Thorström, p. 0295 34 2393