Kiuru digitalisaatiosta: Mahdollisuus johon on tartuttava ripeästi

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 4.2.2015 16.09 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 10.52
Uutinen
Ministeri Kiuru (kuva LVM)
Ministeri Kiuru (kuva LVM)

Digitalisaatio on opetus- ja viestintäministeri Krista Kiurun mielestä taloutta ja yhteiskunnan rakenteita kehittävä voima ja siihen on suhtauduttava vakavasti ja etukenossa. Työhön on ryhdyttävä pikaisesti ja laajalla rintamalla, kehotti ministeri Kiuru 4. helmikuuta Liikenne- ja viestintäfoorumissa.

Kiurun mukaan yhteiskunnan digitalisaatio, oli se sitten arkisia sähköisiä palveluita, teollista ja esineiden internetiä tai big dataa, on väistämätön ja välttämätön kehityskulku. Ennen kaikkea kysymys on lisääntyvän digitaalisen tiedon tehokkaasta hyödyntämisestä ja sitä kautta avautuvista uusista liiketoimintamahdollisuuksista ja työpaikoista sekä syntyvistä säästöistä.

- Digitalisaatio on vallankumous. Pitäytyminen vanhoissa toimintamalleissa ja silmien sulkeminen ympäristön muutokselta on hyvin vaarallinen vaihtoehto, ministeri Kiuru painotti foorumipuheessaan.

- Ulkomailla digitalisaatio-osaajia on oivallettu nostaa yritysjohdon ja poliittisen päätöksenteon lähelle. Saksassa teollinen internet on nimetty hallituksen yhdeksi painopisteeksi. Näin pitäisi olla myös Suomessa. Erityisesti toivon, että digitalisaatioon panostettaisiin yhä enemmän, sillä digitalisaatio ei ole pelkkää tietotekniikkaa, vaan tehokkaan toiminnan ydintä.