Karkkila-Humppila-tievälin toteutuminen varmistettiin

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 15.9.2011 14.30
Tiedote

- Budjettiriihessä 14. syyskuuta sovittu seitsemän miljoonan lisäraha turvaa Karkkila-Humppila-tieosuuden rakennustöiden käynnistymisen, sanovat liikenneministeri Merja Kyllönen ja asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru.

Hallituksen tämän vuoden kolmanteen lisätalousarvioon sisältyy valtatie 2:n Karkkila-Humppila-tieosuuden puuttuvat seitsemän miljoonaa euroa. Tieosuuden rakentaminen mahdollistaa sujuvan liikennöinnin pääkaupunkiseudun ja Porin välillä.

- Eduskunta ohjasi viime vuoden joulukuussa kymmenen miljoonan hankkeelle vain kolme miljoonaa euroa. Määrärahalla ei olisi kannattanut käynnistää koko hanketta, muistuttavat Kyllönen ja Kiuru.

Liikenneministeri Merja Kyllönen ja asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru kiittävät hallituspuolueiden kansanedustajia saamastaan tuesta.

Suunnitelmien mukaan Karkkila-Loukun 18,5 kilometrin tieväliä levennetään kahdeksasta metristä kymmeneen metriin ja tehdään pohjavesisuojaukset 1,2 kilometrin osuudelle. Lisäksi rakennetaan riista-aitaa ja joitakin liittymäjärjestelyitä. Toimenpiteiden ansiosta nopeustaso voidaan nostaa tiellä 100 kilometriin tunnissa.

Lisätietoja:
liikenneministerin erityisavustaja Sauli Hievanen, p. 0400 165 004

Merja Kyllönen