Kari Wihlman Liikenneviraston pääjohtajaksi 1.1.2018 alkavalle toimikaudelle

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 19.10.2017 13.37
Uutinen
Kari Wihlman (Kuva: Nina Kaverinen)
Kari Wihlman (Kuva: Nina Kaverinen)

Valtioneuvosto on 19. lokakuuta 2017 nimittänyt Liikenneviraston pääjohtajaksi varatuomari Kari Wihlmanin. Wihlmanin viisivuotinen toimikausi alkaa 1.1.2018.

Wihlman siirtyy Liikennevirastoon Liikenteen turvallisuusvirasto Trafista, jonka pääjohtajana hän on työskennellyt vuodesta 2010. Sitä ennen hän toimi Ajoneuvohallintokeskuksen ylijohtajana vuosina 2008-2009.

Wihlman on tehnyt pitkän uran liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalalla ja työskennellyt johtotehtävissä Autorekisterikeskuksessa, Ajoneuvohallintokeskuksessa ja Trafissa, yhteensä 26 vuotta.

Liikenneviraston nykyinen pääjohtaja Antti Vehviläinen siirtyy Viestintävirastoon johtamaan hallinnonalan yhteistä hanketta, jonka tavoitteena on 5G-teknologian käyttöönoton edistäminen Suomessa. Hankkeeseen sisältyy mm. liikenne- ja viestintäverkkojen sekä liikenteen automaation kehittäminen.

Liikennevirasto vastaa liikenteen palvelutason ylläpitämisestä ja kehittämisestä valtion hallinnoimilla liikenneväylillä. Virasto edistää liikennejärjestelmän toimivuutta ja liikenteen turvallisuutta sekä alueiden tasapainoista ja kestävää kehitystä. Virasto hallinnoi, ylläpitää ja kehittää maanteitä sekä valtion rataverkkoa ja vesiväyliä. Liikenneviraston henkilöstömäärä on noin 650.