Kansliapäällikkö Minna Kivimäki EU-vaikuttamismatkalle Brysseliin

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 20.3.2023 10.54 | Julkaistu suomeksi 22.3.2023 klo 17.12
Tiedote
Kansliapäällikkö Minna Kivimäki (Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää, Keksi)
Kansliapäällikkö Minna Kivimäki (Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää, Keksi)

Kansliapäällikkö Minna Kivimäki matkustaa EU-vaikuttamismatkalle Brysseliin 20.-22.3.2023. Kivimäki tapaa mm. Euroopan komission edustajia. Keskustelua käydään ajankohtaisista ja tulevista liikenteen ja viestinnän aloitteista ja hankkeista.

- Pidän tärkeänä, että liikenteen ja viestinnän kannalta merkittävistä hankkeista käydään keskustelua ja vaihdetaan näkemyksiä koko valmistelun ajan. Ennakkovaikuttamisen kautta saamme valmisteluun mukaan Suomen näkemyksiä heti alusta alkaen, sanoo kansliapäällikkö Kivimäki.

- Komissiossa on valmisteilla isoja, pitkälle tulevaisuuteen vaikuttavia hankkeita kuten vihreä rahtipaketti, digitaalinen liikkuvuuspaketti, kybersolidaarisuuspaketti sekä aloitteet virtuaalimaailmoista ja tulevaisuuden viestintäverkkoinfrastruktuurista, toteaa Kivimäki.

Kivimäki tapaa edustajia Euroopan komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin, Euroopan digitaalisesta valmiudesta vastaavan komissaarin Margrethe Vestagerin, sisämarkkinakomissaari Thierry Bretonin ja liikennekomissaari Adina Văleanin kabineteista. Lisäksi hän tapaa komission pääsihteeristön sekä Viestintäverkot, sisällöt ja teknologia -pääosaston edustajat ja mediavapaussäädöksen raportoinnista vastaavan europarlamentaarikon Euroopan parlamentissa.

Kivimäki vierailee lisäksi Euroopan ulkosuhdehallinnossa ja Suomen erityisedustustossa Natossa sekä Euroopan investointipankissa.

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Kaisa Kopra, p. 050 441 8005, [email protected]