Juhani Damski ministeriön valmiuspäälliköksi

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 29.8.2013 13.10
Uutinen

Valtioneuvosto on nimittänyt filosofian tohtori Juhani Damskin (48) liikenneneuvokseksi liikenne- ja viestintäministeriöön. Damski aloittaa virassa 1. lokakuuta 2013. Ministeriössä Damski määrätään yleisen osaston kehittämisyksikön päällikön ja ministeriön valmiuspäällikön tehtäviin. Kehittämisyksikön päällikön tehtävä on määräaikainen.

Juhani Damski siirtyy ministeriöön Ilmatieteen laitoksen sää- ja turvallisuus -tulosalueen johtajan tehtävästä. Tätä ennen hän toimi Ilmatieteen laitoksella yksikön päällikkönä ja tutkimuspäällikkönä.

Ministeriön valmiuspäällikkönä Damskin tehtäviin kuuluvat ministeriön ja hallinnonalan varautumistoiminta ja niitä koskevaan valtioneuvostotason yhteistyöhön ja valmiusasioihin liittyvät tehtävät.

Kehittämisyksikön tehtäviin kuuluvat muun muassa hallinnonalan valtionyhtiöiden omistajaohjaus Yleisradio Oy:tä lukuun ottamatta sekä ministeriön tietohallintoa ja tietoturvallisuutta koskevat asiat. Kehittämisyksikössä hoidetaan lisäksi ministeriön kansainväliseen yhteistyöhön, tutkimustoimintaan ja valmius- ja varautumisasioihin kuuluvia tehtäviä.