Helsingin ja Pietarin välistä ratayhteyttä kehitettävä Lahden ja Luumäen kautta

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 14.11.2008 11.37
Tiedote

Helsingistä itään suuntautuvaa ratayhteyttä on lähitulevaisuudessa kehitettävä niin, että se kulkee Lahden, Kouvolan ja Luumäen kautta. Tähän lopputulokseen tuli liikenne- ja viestintäministeriö, kun se arvioi Helsingin ja Pietarin välisen ratayhteyden kehittämistä käsitellyttä raporttia.

Ratahallintokeskuksen työryhmä oli liikenneministeri Anu Vehviläinen toimeksiannosta selvittänyt, mitä edellytyksiä ja toimenpiteitä tarvitaan, jotta näiden kahden kaupungin välille voitaisiin avata 300 km/h kulkeva junayhteys. Supernopean yhteyden mahdollisuutta tarkasteltiin vain Kotkan kautta kulkevalla reitillä.

Selvitystyön ohjausryhmässä olivat RHK:n ja liikenne- ja viestintäministeriön lisäksi mukana maakuntaliitot, ympäristökeskukset ja kuntien edustajat.

Ministeri Vehviläinen linjasi, että liikenne- ja viestintäministeriö aloittaa yhdessä Ratahallintokeskuksen, maakuntaliittojen ja pääkaupunkiseudun vastuuviranomaisten kanssa selvitystyön, jonka tarkoituksena on kartoittaa Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta kulkevan ratayhteyden vaikutuksia ja yhteiskuntataloudellista kannattavuutta.

- Suunnittelutyössä pitää tukea juna- ja lentoliikenteen parempaa yhteistyötä. Tärkeintä on, että saadaan aikaan asiakkaiden kannalta parhaat mahdolliset lentokenttäyhteydet, liikenneministeri Anu Vehviläinen muistuttaa.

Lisätietoja:

erityisavustaja Kari Jääskeläinen, puh. (09) 160 28325
ylijohtaja Juhani Tervala, puh. (09) 160 28 28482
liikenneneuvos Petri Jalasto, (09) 160 28509