Hallitus esittää Suomelle uusia lentoliikennesopimuksia

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 29.8.2019 13.20 | Julkaistu suomeksi 29.8.2019 klo 13.25
Tiedote
Lentokone ilmassa, laskeutumassa Helsinki-Vantaan lentokentälle (Kuva: Juha Tuomi, Rodeo)
Lentokone ilmassa, laskeutumassa Helsinki-Vantaan lentokentälle (Kuva: Juha Tuomi, Rodeo)

Hallitus esitti 29. elokuuta 2019, että eduskunta hyväksyisi Suomen ja Kenian, Suomen ja Meksikon sekä Suomen ja Chilen väliset lentoliikennesopimukset. Suomella ei ole ollut aikaisempia lentoliikennesopimuksia näiden maiden kanssa.

Suomen ja Chilen välinen sopimus olisi yksi laaja-alaisimmista lentoliikennesopimuksista, joita Suomi on tehnyt. Sopimuksen mukaisesti maiden välinen lentoliikenne olisi täysin vapaata, eikä kummankaan maan nimeämille lentoyhtiöille asetettaisi määrällisiä rajoituksia tai reittirajoituksia.

Suomen ja Meksikon välisen sopimuksen mukaan maiden nimeämät lentoyhtiöt voivat harjoittaa vapaasti lentoliikennettä maiden välillä. Suomen ja Kenian välisen sopimuksen mukaisesti maiden nimeämät lentoyhtiöt saisivat oikeuden liikennöidä Suomesta Nairobiin ja Mombasaan. Jatkoyhteyksistä sopiminen edellyttäisi vielä Suomen, Meksikon ja Kenian ilmailuviranomaisten hyväksyntää.

Sopimukset ovat luonteeltaan kahdenvälisiä lentoliikennesopimuksia, joissa sovitaan muun muassa siitä, miten ja millä edellytyksillä osapuolet voivat nimetä lentoyhtiöitä maiden väliseen liikenteeseen. Sopimuksessa määrätään myös lentoyhtiöiden oikeuksista ja velvollisuuksista niiden harjoittaessa liikennettä.

Lisätietoja:

ylitarkastaja Sofia Johansson, p. 0295 34 2048