EU:n televiestintäministerit keskustelevat kyberturvallisuudesta

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 7.3.2022 16.35 | Julkaistu suomeksi 8.3.2022 klo 9.20
Tiedote
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (Valokuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää, Keksi Agency)
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (Valokuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää, Keksi Agency)

EU:n neuvoston puheenjohtajamaa Ranska järjestää 8.-9.3.2022 epävirallisen televiestintäministerien kokouksen Pariisissa ja Neversissä. Suomea kokouksessa edustaa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Kokouksen aiheena on Euroopan kyberturvallisuuden kehittäminen, resilienssin vahvistaminen ja disinformaation torjuminen. Ministerit keskustelevat myös mm. hybridisodankäynnin haasteista ja viestintäkanavien ja verkkojen turvallisuudesta.

- Yhteiskunta vaatii toimiakseen turvalliset verkot ja niissä liikkuvan tiedon suojaamisen. Kun takaamme tietoturvan, huolehdimme kansallisesta kotivakuutuksesta, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

- Ukrainan sodalla on vaikutuksia myös kyberympäristössä. Niin kotimaassa kuin EU-tasolla varaudumme turvaamaan verkkojamme kaikissa tilanteissa, toteaa ministeri Harakka.

EU:n uusi kyberturvallisuusstrategia hyväksyttiin vuonna 2020. EU:ssa on tehty määrätietoisia toimia tieto-ja verkkoturvallisuuden parantamiseksi 5G-kyberturvallisuus mukaan lukien, uudistamalla verkko- ja tietoturvadirektiiviä ja antamalla useita data-aloitteita.

Kansallisesti kyberturvallisuuden kehittämistä ovat ohjanneet kyberturvallisuusstrategiat vuosilta 2013 ja 2019. Kesällä 2021 julkaistiin kyberturvallisuuden kehittämisohjelma ja valtioneuvoston periaatepäätös tietoturvan ja tietosuojan parantamiseksi yhteiskunnan kriittisillä toimialoilla.

Lisätietoja:

ministerin erityisavustaja Tino Aalto, p. 050 436 9188, [email protected]

erityisasiantuntija Kaisa Kopra, p. 050 441 8005, [email protected]