EU:n liikenneministerit koordinoivat liikennealan toimia Ukrainan sotatilanteessa

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 8.4.2022 8.47 | Julkaistu suomeksi 8.4.2022 klo 11.56
Tiedote
EU-maiden liput (Kuva: Shutterstock)
EU-maiden liput (Kuva: Shutterstock)

EU:n neuvoston puheenjohtajavaltio Ranska järjestää epävirallisen ylimääräisen liikenneministereiden videokokouksen 8.4.2022. Kokouksessa Suomea edustaa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Ministerit keskustelevat liikennealan koordinoiduista toimista Ukrainan sotatilanteessa. Tavoitteena on luoda yhteistä EU-tason tilannekuvaa Ukrainan sodan johdosta tehdyistä tai suunnitteilla olevista kansallisista toimenpiteistä liikennealalla sekä löytää keinoja toimenpiteiden EU-koordinaation vahvistamiseksi.

Tavoitteena on varmistaa ihmisten ja tavaroiden kuljetuskapasiteetin jatkuvuus Ukrainan ja EU:n jäsenvaltioiden välillä, tukea liikennesektorin toimijoita, erityisesti työntekijöitä, ja vahvistaa Euroopan liikennejärjestelmän resilienssiä.

Epävirallisessa liikenneministerikokouksessa ei tehdä muodollisia päätöksiä.

Suomi tuomitsee jyrkästi Venäjän Ukrainassa aloittaman sotilaallisen hyökkäyksen ja vastaa Venäjän toimiin osana Euroopan unionia. Suomi pitää EU:n kriisinkestävyyden kokonaisvaltaista kehittämistä keskeisenä myös liikennealalla. Kestävällä tavalla toteutettu digitalisaatio voi edistää myös yhteiskunnan resilienssiä ja toimintavarmuutta yllättävissä kriiseissä.

Lisätietoja:

ministerin erityisavustaja Johanna Juselius, p. 0295 342 14, [email protected]

korkean tason edustaja Mikael Nyberg, p. 040 837 8794, [email protected]


Timo Harakka