EU:n Digital Transport Days Helsingissä lokakuussa

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 3.10.2019 10.49 | Julkaistu suomeksi 3.10.2019 klo 10.58
Tiedote
Digital Transport Days -konferenssi Helsingissä 7-9.10.2019 (Kuva: LVM)
Digital Transport Days -konferenssi Helsingissä 7-9.10.2019 (Kuva: LVM)

Liikenne- ja viestintäministeriö järjestää yhdessä Euroopan komission kanssa Digital Transport Days -konferenssin 7.-9. lokakuuta 2019. Konferenssi on yksi Suomen EU-puheenjohtajakauden tapahtumista ja tarjoaa tuoreita näkökulmia liikenteen ja liikkumisen digitaalisiin ratkaisuihin ja kehitykseen.

Konferenssin avaavat liikennekomissaari Violeta Bulc ja liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin.

- Digitalisaatio muuttaa eurooppalaista liikennettä. Uudet digitaaliset ratkaisut, kuten integroidut logistiikkapalvelut, U-Space, mikroliikenne ja liikenne palveluna, edistävät tehokkuutta ja nolla-ajattelua (Vision Zero) ja luovat erilaisia uusia mahdollisuuksia, kertoo liikennekomissaari Violeta Bulc.

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin korostaa liikenteen digitalisoitumisen ja palveluistumisen merkitystä kansalaisten hyvinvoinnin ja tasa-arvoisen yhteiskunnan edistämisessä ja erityisesti ilmastonmuutoksen hillitsemisessä:

- Luotettavat ja toimivat liikennepalvelut mahdollistavat sujuvan arjen ja tukevat yhteiskunnan elinvoimaisuutta. Liikenteen osalta Suomi onkin määritellyt puheenjohtajakaudelleen kolme strategista painopistettä: Digitaaliset liikennepalvelut, liikenteen automatisointi ja vähähiilinen liikenne. Kaksi ensimmäistä ovat edellytyksiä kolmannelle ja EU:n neuvoston puheenjohtajana haluamme kaikin tavoin edistää sitä, että EU olisi hiilineutraali vuonna 2050.

Näkökulmia liikenteen tulevaisuuteen ja kehitykseen

Konferenssi muodostuu paneelikeskusteluista, joissa käsitellään liikennealan viimeaikaista kehitystä ja kehitysideoita. Konferenssin teemoja ovat muun muassa liikenteen digitalisaatio ja vähähiilisyys, merenkulun automatisaatio sekä 5G.

Paneelikeskusteluiden lisäksi tapahtuma sisältää EU:n liikenteen pääosaston (DG MOVE) pääjohtaja Henrik Hololein kutsuman EU:n jäsenvaltioiden liikenteestä vastuussa olevien ylijohtajien kokouksen sekä asiantuntijoille tarkoitetun liikenteen digitaalisiin palveluihin keskittyvän MaaS Summitin. Lisäksi konferenssissa on oheistapahtumina palveluntarjoajien palvelujen kokeilu- ja testitilaisuuksia.

Tapahtuman yhteydessä jaetaan myös palkinto vuoden 2019 parhaasta suomalaisesta mobiili-innovaatiosta (Best Mobile Service -palkinto). Palkintojenjakotilaisuus pidetään 8.10.2019 klo 13.30-14 Finlandia-talossa. Kilpailun järjestäjinä toimivat Digital Forum Finland ja ITS Finland.

Digital Transport Days -konferenssiin osallistuu järjestäjä- ja puhujatahojen lisäksi reilut 800 osallistujaa. Konferenssi on englanninkielinen. Kahdesta konferenssin tilaisuudesta on suorat verkkolähetykset 9.10.2019 kello 11 alkaen.

Komissio järjesti Digital Transport Days -konferenssin ensimmäisen kerran Viron EU-puheenjohtajakaudella 2017 Tallinnassa. Seuraava konferenssi järjestetään Saksan EU-puheenjohtajakaudella 2020.

Lisätietoja:

ylitarkastaja Maria Kekäläinen, p. 050 599 7097 (konferenssin järjestelyt)

erityisasiantuntija Saara Reinimäki, p. 050 303 3065 (digitaaliset liikennepalvelut, MaaS Summit)

viestintäpäällikkö Marjo Jäppinen, p. 040 080 4730

tiedotuspäällikkö Pia Siitonen, Euroopan komission Suomen edustusto, p. 040 535 5979