Digiturnauksessa ratkotaan tulevaisuuden digihaasteita

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 17.2.2015 8.58
Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeriö avaa 17. helmikuuta 2015 Ministeriöiden digiturnauksen, jonka tavoitteena on tuottaa uusia ajatuksia digitalisaation edistämiseksi Suomessa. Turnauksen kilpailutehtävät eli haasteet, koskevat eri ministeriöiden hallinnonaloja ja yhteisiä teema-alueita.

LVM järjestää ministeriöiden älystrategiatyön päätöstapahtumana digiturnauksen, jossa osallistujat ratkaisevat pelillisin keinoin ennalta määriteltyjä haasteita.

Haasteet on suunniteltu niin, että ne ovat ajankohtaisia ja konkreettisia sekä liittyvät yhteiskunnan digitalisaatioon tai ovat ratkaistavissa digitalisoimisen keinoin. Haasteteemat ovat nousseet esiin muun muassa älystrategioissa ja tulevaisuuskatsauksissa.

Turnauksen haasteita ovat olleet muovaamassa LVM:n lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, valtiovarainministeriö, ympäristöministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö.

- Digitalisaatiossa ei ole kyse vain tietotekniikasta ja sähköisistä palveluista, vaan toimintatapojen muutoksesta. Digitalisoituvassa maailmassa perinteiset raja-aidat rymisevät alas ja tämä haastaa hallinnon ja yritykset etsimään uusia ratkaisuja yhdessä, sanoo opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru digiturnauksen taustaksi.

Turnaukseen kutsutaan mukaan opiskelijoita, yrityksiä ja startup-yrittäjiä, virkamiehiä ja kolmannen sektorin toimijoita. Ilmoittautuminen haasteisiin päättyy 9. maaliskuuta. Varsinainen turnauspäivä on perjantai 13. maaliskuuta 2015.

Vuoden 2011 hallitusohjelma velvoitti jokaista ministeriötä laatimaan älystrategian omalle hallinnonalalleen. Älystrategioiden tavoitteena on kehittää julkishallinnon sähköisiä palveluja ja edistää Suomen talouden ja tuottavuuden kasvua digitaalisten palveluiden avulla. Strategioiden koordinointityö annettiin liikenne- ja viestintäministeriön vastuulle.

Liikenne- ja viestintäministeriön omat älystrategiat ovat Kansallinen älyliikenteen strategia liikennepolitiikan osalta ja Kide-ohjelma viestintäpolitiikan osalta. Ministeriöiden digiturnaus on samalla Kide-ohjelman päätös.

Ministeriön apuna turnauksen järjestämisessä on Innovaatiomestarit. Digiturnauksesta voi käydä keskustelua twitterissä hastagilla #digiturnaus

Lisätietoja:

suunnittelija Kati Ström-Lepola, p. 0295 34 2461
ylitarkastaja Emil Asp, p. 0295 34 2498

Krista Kiuru