Antennitelevision verkkotoimiluvat myönnetään uudelleen

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 9.12.2014 15.26
Tiedote

Lähes kaikkien antennitelevisiolle myönnettyjen verkkotoimilupien voimassaolo päättyy vuoden 2016 lopussa. Ensi vuonna alkavalla toimilupien hakukierroksella panostetaan televisiolähetysten teräväpiirtotekniikan lisäämiseen. Liikenne- ja viestintäministeriö on aloittanut uusien verkkotoimilupien hakukierroksen valmistelun lähettämällä hakuilmoitusluonnoksen lausuntokierrokselle. Lausuntojen määräaika on 12. tammikuuta 2015. Valtioneuvoston on tarkoitus julistaa haettaviksi yhteensä yhdeksän verkkotoimilupaa UHF-alueella kanavanipuissa A, B, C, D ja F sekä VHF-alueella kanavanipuissa VHF A, VHF B ja VHF C. Lisäksi haettavana on yksi alueellinen toimilupa Pohjanmaalle. Toimiluvat on tarkoitus julistaa haettavaksi alkuvuodesta 2015. Toimilupakausi on kymmenen vuotta vuodesta 2017 alkaen.

Tällä hetkellä verkkotoimiluvat ovat Digita Oy:llä ja DNA Oy:llä.

Antenniverkkoon enemmän teräväpiirtoa

Toimilupakierroksen tavoitteena on taata laadukas ja monipuolinen antennitelevision sisältötarjonta kattavasti ja edullisesti koko maassa.

Television antenniverkossa siirrytään käyttämään uudempaa, teräväpiirtolähetykset mahdollistavaa lähetystekniikkaa (DVB-T2) vaiheittain vuodesta 2017 lähtien. Siirtymän taustalla on vuonna 2012 hyväksytty sähköisen median viestintäpoliittinen ohjelma.

Antennitelevision teräväpiirtotekniikkaan siirtymiselle on varattu Yleisradion ja yleisen edun kanavien osalta siirtymäaikaa aina vuoteen 2026 saakka, jotta katsojat voivat valita itse milloin siirtyvät teräväpiirtolähetyksiin.

Lisätietoja

viestintäneuvos Kaisa Laitinen, p. 0295 34 2608
viestintäneuvos, yksikön päällikkö Olli-Pekka Rantala, p. 0295 34 2585