Ylijohtaja Pursiainen ArviD-päätösseminaarissa: Kaikki digi-tv-palvelut välitettävä kaikille

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 15.12.2005 12.05
Tiedote

- Liikenne- ja viestintäministeriön ArviD-ohjelmassa on kehitetty julkisella rahoituksella uudenlaisia palveluja, joita muuten ei olisi tässä vaiheessa syntynyt, ylijohtaja Harri Pursiainen sanoi ArviD-ohjelman päätösseminaarissa 15. joulukuuta. Näitä ovat mm. äänitekstitys sekä vanhuksille ja vammaisille suunnatut palvelut.

- Taloyhtiöt eivät saa lähteä toteuttamaan keskusdigiboksiratkaisuja, jotka estäisivät digi-tv:n hyödyllisten lisäpalvelujen käytön, Pursiainen painotti.

Kaksivuotisen ArviD-klusteriohjelman tavoitteena oli edistää digitaalisen television palvelukehitystä ja luoda yhteistyötä alan toimijoiden välille. Ohjelman osallistujien mukaan näissä tavoitteissa on onnistuttu.

ArviD-ohjelmassa valmistunut opas helppokäyttöisten digi-tv-palvelujen tuottamiseen sisältää konkreettisia ohjeita mm. palvelun konseptin, rakenteen ja ulkoasun suunnittelemiseen. Oppaassa korostuu tekniikan sijaan kuluttajan näkökulma. Ohjeet on tarkoitettu perinteistä lähetysverkkoa käyttävien palvelujen tuottamiseen, mutta ne sopivat myös IP-pohjaisten palvelujen kehittämiseen.

Tämän vuoden aikana ArviD-klusteriohjelmassa toteutettiin yhteensä 14 yritysten tai julkishallinnon digi-tv-palveluita kehittävää hanketta. Tuloksena on mm. digi-tv-versio kirjastojen verkkopalveluista ja äänitekstitysjärjestelmä näkövammaisille. Digiserviisi-hankkeessa tuotettiin ikääntyneille ja vammaisille itsenäistä kotona asumista helpottava palvelukokonaisuus.


Helppokäyttöisten digi-tv-palvelujen suunnitteluopas, yhteenvetoraportti palvelukehityshankkeista ja muut ArviD-julkaisut löytyvät ohjelman kotisivuilta www.arvid.tv Ohjelman arviointiraportti julkaistaan tammikuussa liikenne- ja viestintäministeriön Julkaisuja-sarjassa.

Lisätietoja:
ylijohtaja Harri Pursiainen, puh. (09) 160 28389, 0500 787 742
ArviD-ohjelma:
neuvotteleva virkamies Marjukka Saarijärvi, puh. (09) 160 28570, 0400 714 314, [email protected]
ArviD-ohjelmakoordinaattori Pekka Nykänen, JP-Epstar Oy, puh. 050 2997, [email protected]