Ylen uutisen johdosta

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 14.12.2018 21.08
Tiedote

Yleisradio on 14.12. uutisoinut tiedonkulusta liikenne- ja viestintäministeriössä liittyen Trafin kuljettajatiedot-palvelun ongelmiin.

Sen johdosta kerromme, miten tieto ministeriön sisällä on kulkenut.

Lokakuussa 2018 Viestintävirasto toi esille mahdolliset ongelmat Trafin kuljettajatiedot-palvelussa. Ministeriö pyysi Trafia selvittämään asiaa. Trafin pääjohtaja Mia Nykopp vakuutti kaiken olevan kunnossa. Normaalitilanteessa pääjohtajaan luotetaan.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriä ei lokakuussa informoitu, sillä tuolloin kyse oli tavanomaisesta ministeriön ja viraston välisestä kommunikoinnista.

Lokakuussa ministeriön tiedossa ei ollut, että Tietosuojavaltuutetun toimisto oli jo aiemmin kysynyt asiasta Trafilta ja Trafi oli kyselyyn vastannut. Trafin pääjohtaja ei tätä tuonut ministeriön tietoon.

Ministeriö sai tietää kuljettajatiedot-palvelun mahdollisista ongelmista sunnuntaina 9.12., kun keskustelu laajeni Tekniikka ja talous- lehden perjantain 7.12. uutisoinnin johdosta.

Sunnuntaina 9.12. ministeriö lähetti seikkaperäisen selvityspyynnön Trafin pääjohtajalle sähköpostitse.

Maanantaina 10.12. ministeriö teki toimenpidepyynnön Viestintävirastolle Trafin sähköisten asiointipalveluiden tilan selvittämisestä.

Trafin pääjohtaja Mia Nykopp irtisanoutui 13.12.2018.

Lisätiedot:
viestintäjohtaja Susanna Niinivaara, p. 040 081 6187