YK:n laajakaistakomissio esitteli suosituksensa maailman johtajille

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 20.9.2010 13.59 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 14.24
Tiedote

YK:n laajakaistakomissio on julkaissut toimenpidesuosituksensa 19.9.2010 New Yorkissa YK:n yleiskokouksen alla järjestetyssä korkean tason tapaamisessa. Komission raportti luovutettiin YK:n pääsihteerille Ban Ki-moonille. Komissio haastaa maailman johtajat varmistamaan, että laajakaistayhteys on käytettävissä puolella maailman väestöstä vuoteen 2015 mennessä.

- Komissio otti voimakkaasti kantaa siihen, että oikeus toimivaan ja kohtuuhintaiseen laajakaistaan tulisi olla jokaisen kansalaisen perusoikeus, sanoo laajakaistakomission jäsen viestintäministeri Suvi Linden.

Suomi oli ensimmäinen maa maailmassa, joka määritteli 1 megan yhteyden yleispalveluksi, jonka tulee olla jokaisen kansalaisen ulottuvilla.

Laajakaistakomission kokoontumisessa käytetyissä puheenvuoroissa nousi vahvasti esille myös taajuuspolitiikan merkitys. Televisioverkon digitalisointia tulisi vauhdittaa ja taajuuksien käyttöä tehostaa. Tämä mahdollistaa uusia taajuuksia mobiiliteknologialle.

- Oli ilahduttavaa huomata, että Suomen linjauksia taajuuksien osalta arvostetaan ja viestintäpolitiikkamme on mallina maailmanlaajuisesti, kertoo Linden.

- Laajakaistakomission työ on vasta alussa ja haaste on valtava. Jatkotyölle on nyt kuitenkin YK:n pääsihteerin vahva tuki ja uskon, että viestintäteknologia tulee jatkossa olemaan keskeisessä roolissa, kun YK yrittää saavuttaa
vuosituhattavoitteiden keskeisiä päämääriä: köyhyyden poistoa, terveydenhoidon ja koulutuksen parantamista kehittyvissä maissa, toteaa Linden.

Lisätietoja:
viestintäministerin erityisavustaja Anna Anttinen, p. Anna Anttinen
p. (09) 160 28324, neuvotteleva virkamies Markku Tuhkanen p. (09) 160 28391, 040 529 0643

The outcome report of the Broadband Commission for Digital Development
http://www.broadbandcommission.org/report1.pdf