Vuosittaiset moottoriliikenteen ansiomitalit jaettiin kymmenelle alan ammattilaiselle

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 29.5.2024 10.02
Tiedote
Kymmenen ansiomitalistia poseeraa ministerin kanssa. Mitalisteilla on kädessään punaiset ruusut, todistus ja mitali. Kuvan etualalla on kakkutarjoilut.
Vuoden 2024 moottoriliikenteen ansiomitalistit ja ministeri Ranne. (Kuva: LVM)

Vuosittaiset moottoriliikenteen ansiomitalit jaettiin 29.5.2024.

Vuoden 2024 moottoriliikenteen ansiomitalit myönnettiin kymmenelle ansiokkaasti tieliikenteen toimintaa edistäneelle ja kehittäneelle henkilölle. Mitalit jakoi liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vuonna 2024 ansiomitalin saivat:

Toimitusjohtaja Magnus Björklund

Liikenneneuvos Saara Jääskeläinen

Toimitusjohtaja Tero Kallio 

Taksiyrittäjä Jari Kuusniemi

Toimitusjohtaja Risto Pekola

Kansanedustaja, eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Paula Risikko

Kuljetusyrittäjä Pasi Saarinen

Päätoimittaja Pekka Virtanen

Autotekniikan opettaja Tapani Virtanen

Toimitusjohtaja Mikko Voutilainen

”Lämpimät onnittelut kaikille tämän vuoden ansiomitalisteille. Kiitän teitä tekemästänne kovasta työstä, jolla rakennatte turvallisempaa ja toimivampaa liikennejärjestelmä meille kaikille”, ministeri Ranne onnitteli mitalin saaneita.

Moottoriliikenteen ansiomitali myönnetään ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta toiminnasta valtakunnallisen moottoriliikenteen ja sen kehittämisen hyväksi. Ansiomitalin voi saada myös henkilö, joka on pitkäaikaisella ja tuloksekkaalla työllä edistänyt tieliikenteen kehittämistä.

Liikenne- ja viestintäministeri myöntää mitalin Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry:n hallituksen asettaman mitalitoimikunnan esityksen perusteella. Mitaleja on myönnetty vuodesta 1993 lähtien. Ansiomitali virallistettiin vuonna 2007.

Moottoriliikenteen Keskusjärjestö on seitsemän tieliikennejärjestön yhteistyöelin. Jäseninä ovat Autoalan Keskusliitto, Autoliitto, Autotuojat ja -teollisuus, Linja-autoliitto, Suomen Autoteknillinen Liitto, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ja Suomen Taksiliitto.

Lisätietoja:

asiamies Mika Mäkilä, Moottoriliikenteen Keskusjärjestö, p. 0400 606 750