Viitanen ja Shindo allekirjoittivat yhteistyöjulistuksen

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 19.9.2013 13.49 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 10.32
Uutinen
Ministerit Yoshitaka Shindo ja Pia Viitanen 19.9.2013 (kuva LVM)
Ministerit Yoshitaka Shindo ja Pia Viitanen 19.9.2013 (kuva LVM)

Asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen ja Japanin viestintäministeri Yoshitaka Shindo ovat allekirjoittaneet Suomen ja Japanin välisen yhteistyöjulistuksen ICT-alalta. Ministerit tapasivat 19. syyskuuta Helsingissä.

Julistuksen tarkoituksena on entisestään vahvistaa Suomen ja Japanin välistä yhteistyötä tieto- ja viestintätekniikan käytön edistämisessä. Yhteistyöalueita ovat muun muassa kuluttajakysymykset, tietoturva, infrastruktuuri sekä ICT:n hyödyntäminen esimerkiksi terveydenhuollossa ja opetuksessa.

Viitanen esitteli Shindolle Suomen tavoitetta tulla Euroopan tietoliikenteen geopoliittiseksi keskukseksi. Viitasen mukaan Suomi panostaa siihen, että datakeskuksille ja muulle pilviliiketoiminnalle syntyisi hyvä toimintaympäristö.

Lisäksi Suomi pyrkii aktiivisesti kehittämään tietoliikenteen runkoyhteyksiä ulkomaille. Viitanen selvitti kollegalleen suunnitelmia Suomen ja Saksan välisestä merikaapelista, josta pyritään päättämään vielä kuluvana syksynä. Ministerit keskustelivat myös Koillisväylän merikaapelista.

Ministeri Shindo puolestaan esitteli suomalaiselle kollegalleen muun muassa huipputarkkaa GPS-paikannustekniikkaa, jota on kehitetty Japanissa.