Viestintäministeri Lindén perheineen palannut Ouluun

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 27.9.2007 15.56
Tiedote
Ministeri Suvi Lindèn on puolisonsa Timo Mehtälän ja heidän 4,5-vuotiaan adoptiotyttärensä kanssa palannut Kiinasta kotiin Ouluun. Lindén kertoo, että arki kotona on lähtenyt hyvin käyntiin.

Ministeri Lindén on ollut adoptiomatkan ajan ilmoitetulla vuosilomalla. Seuraavien viikkojen ajan Lindén viettää mahdollisimman paljon aikaa tyttärensä kanssa kotona Oulussa. Käytännössä tämä tarkoittaa etätöitä, vuosilomalla oloa ja sijaisjärjestelyjä. Valtioneuvosto on etukäteen määrännyt kullekin ministerille sijaisiksi sopivan määrän toisia valtioneuvoston jäseniä. Lindén kantaa kuitenkin koko ajan ministerin vastuuta ja tekee hallinnonalaansa koskevat päätökset. Työaikajärjestelyistä on sovittu pääministeri Vanhasen ja puheenjohtaja Kataisen kanssa. Menettely on sama kuin aiemmin vastaavanlaisessa tilanteessa olleiden valtioneuvoston jäsenten kohdalla (ministerit Kuuskoski, Pokka ja Lipponen).

Työaikajärjestelyjen puitteissa toteutettavaan "äitiyslomaan" on päädytty siksi, että oikeuskanslerilta pyydetyn selvityksen perusteella ministeri ei voi jäädä samanlaiselle äitiyslomalle, vanhempainvapaalle tai palkattomalle vapaalle kuten muutoin työelämässä on mahdollista. Ratkaisun paluusta normaaliin työrytmiin ministeri Lindén tekee myöhemmin syksyllä tyttärensä tarpeet ensisijaisesti huomioiden.


Lisätietoja:
Erityisavustaja Aleksi Randell, puh. (09) 160 28324, 0400 500 822