Vehviläinen: Tienvarsiopasteisiin joustoa

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 19.10.2009 14.00
Tiedote

Liikenneministeri Anu Vehviläinen haluaa, että tienvarsiopasteiden ohjeistusta järkeistetään ja tehdään joustavammaksi. Vehviläisen mielestä Tiehallinnon nykyiset käytännöt ja ohjeistukset ovat osin liian tiukat ja haja-asutusalueiden yrittäjyyttä haittaavat. - Sekä yksittäiset yrittäjät että yrittäjien etujärjestö Suomen Yrittäjät ovat olleet asian tiimoilta minuun yhteydessä viime kuukausina. Asia nousi keskusteluun viime viikolla eduskunnan suuressa salissa. Siellä monet kansanedustajat kritisoivat Tiehallinnon nykyisiä tiukkoja tulkintoja tienvarsimainonnan osalta.

- Tienvarteen laitettavat opasteet ovat tärkeitä niin yrittäjän kuin asiakkaiden kannalta. Yrittäjän on pystyttävä tiedottamaan ja opastamaan perille esimerkiksi majoituspalveluistaan tai luomutuotteistaan tiellä kulkeville potentiaalisille asiakkaille, Vehviläinen sanoi Keski-Karjala nousuun -seminaarissa 19. lokakuuta Kiteellä.

Vehviläinen haluaa, että Tiehallinto, liikenne -ja viestintäministeriö ja Suomen Yrittäjät luovat yhdenmukaisen ja järkeenkäyvän ohjeistuksen tienvarsiopasteiden käyttöön. Vehviläisen mukaan ohjeistuksessa tulee ottaa huomioon liikenneturvallisuuden ja ympäristön vaatimukset.

Lisätietoja: erityisavustaja Kari Jääskeläinen, 044 058 1030