Vehviläinen keskusteli liikenneasioista Venäjän presidentti Medvedevin kanssa

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 20.11.2009 15.55
Tiedote

Liikenneministeri Anu Vehviläinen tapasi Venäjän presidentti Dmitri Medvedevin 20.11.2009 Moskovassa.

Vehviläinen välitti Medvedeville Tasavallan Presidentti Tarja Halosen tervehdyksen sekä nosti keskustelussa esille ajankohtaisista liikennepoliittisista kysymyksistä ilmastopolitiikan ja älyliikenteen.

Ennen Kremlin vierailua Vehviläinen ja hänen amerikkalainen kollegansa Ray LaHood esiintyivät kutsuttuina avauspuhujina Venäjän liikenneministeriön 200-vuotisjuhlissa.

- Meillä on hyvät suorat puhevälit Venäjän ja Suomen liikenneministeriöiden välillä ja kaikista asioista on voitu avoimesti vaihtaa mielipiteitä, totesi Vehviläinen puheessaan.

- Viime vuonna Venäjä oli Suomen suurin kauppakumppani ja liki kahdeksan miljoonaa ihmistä kulki yhteisen rajamme kautta, Vehviläinen muistutti.

- Ensi vuonna tulee kuluneeksi 140 vuotta Suomen ja Pietarin välisen rautatieyhteyden avaamisesta. Luvassa on uusi nopea junayhteys. Yhteisenä tavoitteenamme on vähentää matka-aika kolmeen ja puoleen tuntiin vuoden kuluttua joulukuussa, sanoi Vehviläinen.

Matkansa aikana liikenneministerin johtama valtuuskunta osallistui myös YK:n ensimmäiseen maailmanlaajuiseen ministerikokoukseen liikenneturvallisuudesta.

Lisätietoja: kansliapäällikkö Harri Pursiainen, puh. 0500 787 742
hallitusneuvos Silja Ruokola, puh. 040 580 0894

Anu Vehviläinen