Valmistelu Lappeenrannan lentoaseman siirtymisestä alueen vastuulle jatkuu

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 10.10.2014 8.20
Tiedote

LVM, Finavia, Etelä-Karjalan liitto, Lappeenrannan kaupunki tiedottavat


Lappeenrannan lentoaseman siirtämisen valmistelua pois Finavian omistamasta lentoasemaverkostosta alueen vastuulle jatketaan. Liikenne- ja viestintäministeriö, Finavia Oyj, Lappeenrannan kaupunki ja Etelä-Karjalan liitto allekirjoittivat asiaa koskevan yhteistoimintasopimuksen 10. lokakuuta.

Aiesopimuksen mukaan osapuolet alkavat valmistella Lappeenrannan lentoaseman liiketoiminnan kauppaa. Valmistelun aikana lentoaseman operointisuhteet järjestetään uudelleen ja sovitaan kaupan ehdot. Tavoitteena on, että vastuu siirtyisi alueelle 1.1.2016.

Liiketoiminnan kaupan kohteena olisi Lappeenrannan lentoasemalla Finavian harjoittama liiketoiminta, siihen liittyvät käyttö- ja muut omaisuuserät ja lentoasemakiinteistö. Kauppaan kuuluvat myös liiketoimintaan liittyvät olemassa olevat luvat ja sopimukset siltä osin kuin ne ovat siirrettävissä.

Lappeenrannan lentoaseman toimintaa tulisi harjoittamaan säätiö, jonka perustamistoimet Lappeenrannan kaupunki ja Etelä-Karjalan liitto aloittavat välittömästi. Säätiön perustajia ovat Lappeenrannan kaupunki sekä Etelä-Karjalan liitto muiden Etelä-Karjalan kuntien puolesta. Säätiön tarkoituksena on varmistaa lentoasematoimintojen säilyminen Lappeenrannassa ja varmistaa toimintojen kehittäminen.

Finavialla on kaupan toteutuessa edelleen valmius jatkaa lennonvarmistuspalveluiden tarjoamista Lappeenrannan lentoasemalla.

Uuden omistusmallin selvittämiseen päädyttiin osapuolten välisissä neuvotteluissa. Lappeenrannan lentoasemalta ei ole tällä hetkellä liikennettä Helsinki-Vantaan lentoasemalle eikä se näin ollen ole Finavian verkostoperiaatteen hengen mukainen lentoasema.


Lisätietoja:
Liikennealan strategia -yksikön päällikkö Mikael Nyberg, liikenne- ja viestintäministeriö, p. 040 837 8794, [email protected]
toimitusjohtaja Kari Savolainen, Finavia Oyj, p. 040 772 7282, [email protected]
maakuntajohtaja Matti Viialainen, Etelä-Karjalan liitto, p. 044 770 0515, [email protected]
Etelä-Karjalan maakuntahallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Jukka Kopra, p. 0400 515 066, [email protected]
kaupunginjohtaja Kimmo Jarva, Lappeenrannan kaupunki, p. 040 844 2000, [email protected]