Uusi ennakkovarauspalvelu Vaalimaan raja-asemalle

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 9.10.2014 10.23
Uutinen

Vaalimaan raja-asemalla kokeillaan Venäjälle suuntautuvassa henkilö- ja tavaraliikenteessä uutta ennakkovarauspalvelua. Vaalimaan raja-asemalla kaikille kuljettajille pakollinen palvelu otetaan käyttöön joulukuun alussa. Rajaliikenteen ennakkovarauspalvelu on osa Suomen älyliikenteen strategiaa. Venäjälle autoilevat kohtaavat yhä ajoittain autojonon ennen Vaalimaan rajatarkastusta, kerrotaan Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen tiedotteessa 9. lokakuuta. Rajaliikenteen ennakkovarauspalvelu -kokeiluhanke tähtää tehokkaampiin käytäntöihin ja toimintamalleihin, joiden avulla säästetään autoilijoiden aikaa, kun ennakkovarauksen voi tehdä sähköisesti ja välttyä jonoilta.

Ennakkovarauspalvelu toimii vain ylitettäessä raja Vaalimaalta Suomesta Venäjälle ja palvelu on käyttäjille ilmainen.

Ennakkovarauspalvelulla testataan, miten varauspalvelu voisi loiventaa ruuhkahuippuja tulevaisuudessa. Pidemmän aikavälin tavoitteena on sujuvoittaa liikennettä ja lisätä liikenneturvallisuutta liikennemääriä tasoittamalla.

Palvelun tilaaja on Kaakkois-Suomen ELY-keskus, ja tietokannan omistaa Liikennevirasto. Liikenne- ja viestintäministeriö on mukana hankkeessa.