Työryhmä selvittämään Kemijärven junaliikennettä

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 27.10.2006 11.51
Tiedote
Liikenne- ja viestintäministeriö on asettanut työryhmän selvittämään Lapin joukkoliikenneyhteyksien kehittämistä. Työryhmän perustamisesta päätettiin samassa yhteydessä, kun ministeriö ja Lapin liitto sopivat toimenpiteistä Kemijärven junaliikenteen jatkamiseksi.

Työryhmän tehtävänä on kartoittaa mm. Kemijärven ja Kolarin yöjunaliikenteeseen, lentoliikenteeseen, ratojen sähköistykseen sekä Kemijärven radan jatkamiseen Venäjän puolelle liittyvät kysymykset. Tarkastelussa on otettava huomioon erityisesti matkailuelinkeinon tarpeet.

Selvityksen on määrä valmistua huhtikuun 2007 loppuun mennessä. Työryhmässä on mukana myös ns. Kemijärven junaliikenteen kansalaisliikkeen edustus.

Työryhmän puheenjohtajana toimii ylijohtaja Harri Cavén liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Jäseniksi on nimetty maakuntajohtaja Esko Lotvonen ja kehittämisjohtaja Maiju Hyry Lapin liitosta, seutulogistikko Kirsi Ylipiessa Kemi-Tornion Kehittämiskeskus ry:stä, toiminnanjohtaja Markku Mäkitalo Tunturi-Lapin Kehitys ry:stä, liikennejohtaja Anne Herneoja Ratahallintokeskuksesta, aluejohtaja Martti Oinas Finaviasta, liikennehallintopäällikkö Juha Tapio Lapin lääninhallituksesta, ylitarkastaja Sanna Kolomainen Lapin tiepiiristä sekä neuvotteleva virkamies Riitta Viren ja hallitusneuvos Mikael Nyberg liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Kemijärven kansalaisliikettä ja Itä-Lapin matkailuelinkeinoa työryhmässä edustaa toimitusjohtaja Miia Porkkala Rukakeskus Oy:stä.

Työryhmän sihteereinä ovat ohjelmapäällikkö Sami Laakkonen Lapin liitosta, yli-insinööri Marcus Merin ja neuvotteleva virkamies Tuomo Suvanto liikenne- ja viestintäministeriöstä.


Lisätietoja

hallitusneuvos Mikael Nyberg, puh. (09) 160 28474 tai 040 837 8794
ylijohtaja Harri Cavén, puh. (09) 160 28500 tai 0400 607 848