Tuontiauton rekisteritodistus luovutetaan jo rekisteröintikatsastuksessa

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 14.12.2006 14.15
Tiedote
Käytettynä maahantuotavan ajoneuvon ulkomainen rekisteritodistus luovutetaan vastedes jo rekisteröintikatsastuksen yhteydessä. Aikaisemmin todistus on luovutettu vasta, kun auto rekisteröidään Suomeen. Katsastuksen ja rekisteröinnin välinen aika saattaa olla useita kuukausia.

Valtioneuvoston asetus rekisteritodistuksen luovuttamisesta tulee voimaan 1. helmikuuta 2007, ja se koskee ETA-valtioista käytettyinä tuotavia ajoneuvoja.

Kun tuontiauto käy rekisteröintikatsastuksessa, katsastustoimipaikalle luovutetaan ulkomainen rekisteritodistus tai viranomaisen antama todistus aikaisemmasta rekisteröinnistä.

Tämän jälkeen ajoneuvossa pidetään rekisteröintiin saakka jäljennöstä todistuksen ykkösosasta, johon katsastuksen suorittaja on merkinnyt maininnan alkuperäisen rekisteritodistuksen pois ottamisesta.

Sama muutos koskee myös muuttoautoja. Muuttoautoa saa käyttää 30 päivän ajan rekisteröimättä sitä Suomeen. Jos auto rekisteröintikatsastetaan heti maahan tulon jälkeen, voi myös siinä pitää ajon aikana mukana rekisteritodistuksen jäljennöstä.Lisätietoja

liikenneneuvos Kari Saari, puh. (09) 160 28557
hallitusneuvos Maija Audejev, puh. (09) 160 28566