Tositelevisio hallitsee yhä selvemmin tv-tarjontaa

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 17.7.2015 11.54
Uutinen
Mies katsoo televisiota (kuva: Rodeo)
Mies katsoo televisiota (kuva: Rodeo)

Tosi-tv-ohjelmien osuus kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna, todetaan liikenne- ja viestintäministeriön teettämästä Suomalainen televisiotarjonta 2014 -raportissa. Aiempien vuosien tapaan seuraavaksi eniten esitettiin ulkomaista fiktiota, viihdettä ja kevyttä musiikkia, asiaohjelmia, elokuvia ja lifestyle-ohjelmia. Muiden ohjelmatyyppien eli lastenohjelmien, ajankohtaisohjelmien, kotimaisen fiktion, kulttuuri- ja urheiluohjelmien sekä uutisten osuudet olivat verrattain vähäiset.

Pohjoisamerikkalaisen ohjelmiston osuus oli korkea etenkin kaupallisilla kanavilla. Ylen kanavilla puolestaan kotimaisten ohjelmien keskimääräinen osuus oli yli puolet amerikkalaisten ohjelmien osuuden jäädessä keskimäärin alle kymmenesosaan.

Erilaisten netti- ja maksu-tv -palvelujen lisääntymisestä huolimatta myös perinteinen maksuton televisiotarjonta lisääntyy.

Tutkimuksessa mukana olleiden kanavien yhteenlaskettu ohjelmatarjonta oli keskimäärin noin 210 tuntia vuorokaudessa, mikä on kuusi tuntia enemmän kuin edellisenä vuonna.

Suomalainen televisiotarjonta -raportti on liikenne- ja viestintäministeriön vuosittain teettämä seurantatutkimus, jonka tarkoituksena on antaa määrällinen yleiskuva valtakunnallisten maksuttomien kanavien tarjonnasta.