Suomi mukana älyliikenteen maailmankonferenssissa

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 22.10.2010 13.41
Uutinen

Suomi osallistuu 24.-29. lokakuuta Etelä-Korean Busanissa pidettävään älyliikenteen maailmankonferenssiin osana Euroopan näyttelypaviljonkia.

Suomen on tarkoitus nostaa esille älyliikenteen strategista lähestymistapaa sekä julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyötä älykkään liikkumisen edistämisessä.

Suomen edustajia näyttelyosastolla ovat liikenne- ja viestintäministeriö, Liikennevirasto, Liikenteen turvallisuusvirasto sekä alan suomalainen kattojärjestö ITS Finland. ITS World Congress järjestetään 17. kertaa ja se on suurin yksittäinen alan tapahtuma maailmassa.

Etelä-Koreassa Suomi esittelee myös vuoden 2014 ITS Europe -konferenssin isännyyshakemusta. ITS Europe 2014 -konferenssissa Suomen on tarkoitus esitellä niitä hankkeita, joita viime vuonna julkaistussa kansallisessa älyliikenteen strategiassa listattiin.

Vuonna 2014 mm. joukkoliikenteen maksujärjestelmät olisivat kehittyneet niin, että yhdellä kortilla voisi maksaa eri matkustusvälineissä eri puolilla Suomea. Erilaiset automaattiset onnettomuuksista kertovat viestijärjestelmät olisivat jo käytössä sekä kansalaisia palvelisi liikenteen avoimet tietokannat helpottamassa joukkoliikenteen ja yksityisen liikenteen sujuvuutta.