Suomi ja Venäjä sopivat useista liikenneasioista

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 27.11.2012 13.56
Tiedote

Suomen ja Venäjän välisen liikennetyöryhmän kokous järjestettiin Pietarissa 27. marraskuuta. Kokouksen puheenjohtajina toimivat liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen ja Venäjän varaliikenneministeri Sergei Aristov.

Kokouksessa Venäjä ilmoitti, että se on tyytyväinen EU:n päätökseen jäädyttää lentoliikenteen päästökauppajärjestelmän soveltaminen toistaiseksi. Venäjä ilmoitti myös olevansa valmis kuluvan vuoden loppuun mennessä myöntämään suomalaiselle lentoyhtiölle kesäkautta 2013 koskevat Siperian ylilento-oikeudet.

Suomi ilmoitti, että se on valmis hyväksymään Suomen ja Venäjän välisessä raskaassa ajoneuvoliikenteessä 40 tonnin painorajan ja yhdistetyissä kuljetuksissa 44 tonnin painorajan. Tämä tarkoittaa sitä, että kun muutokset tulevat voimaan, venäläiset kuljetusyhtiöt voivat käyttää Suomessa edellä mainittuja painoja ilman ylipainolupia.

Osapuolet totesivat, että valtiosopimusneuvottelut rautatieyhdysliikennesopimuksen uudistamisesta ja jäänmurtoyhteistyösopimuksesta edistyivät hyvin. Lisäksi päätettiin perustaa maiden välistä älyliikennettä koskeva työryhmä edistämään konkreettisia tienkäyttäjän palveluita ja liikenneturvallisuutta koskevia hankkeita.

Lisätietoja antavat:
yksikön päällikkö Silja Ruokola, p. 040 580 0894
yksikön päällikkö Tero Jokilehto, p. 040 535 0574
neuvotteleva virkamies Marjukka Vihavainen-Pitkänen, p. 040 825 1255