Suomi ja Brasilia sopivat kyberturvallisuuden yhteistyöstä

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 15.11.2021 11.06 | Julkaistu suomeksi 16.11.2021 klo 15.20
Tiedote
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (Kuva: LVM, Suvituuli Kankaanpää/Keksi)
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (Kuva: LVM, Suvituuli Kankaanpää/Keksi)

Suomi ja Brasilia allekirjoittivat yhteisymmärryspöytäkirjan (Memorandum of Understanding, MoU) Brasiliassa 9.11.2021. Tarkoituksena on luoda puitteita maiden väliselle yhteistyölle kyberturvallisuuden alalla.

- Kyberturvallisuus koskee kaikkia digitaalisten palveluiden käyttäjiä, valtioiden rajoista riippumatta. Kansainvälinen yhteistyö on tervetullutta. Se lisää yleistä kyberturvallisuutta ja tarjoaa mahdollisuuksia osaamisen ja palveluiden tarjoamiseksi, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Yhteisymmärryspöytäkirjassa mainittuja yhteistyön muotoja ovat esimerkiksi tiedon, asiantuntemuksen ja osaamisen sekä kokemusten keskinäinen jakaminen. Muistio ei ole Suomea ja Brasiliaa velvoittava.

Kyberturvallisuutta koskeva yhteisymmärryspöytäkirja allekirjoitettiin liikenne- ja viestintäministeriön ja Brasilian presidentinhallinnon institutionaalisen turvallisuuden viraston välillä. Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari allekirjoitti pöytäkirjan liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan puolesta.

Lisätietoja:

Erica Karppinen, ylitarkastaja, p. 050 467 1278, [email protected]