Savonlinnan lennot unkarilaisyhtiölle

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 9.9.2014 14.32 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 14.49
Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeriö ryhtyy neuvottelemaan Helsingin ja Savonlinnan välisen lentoliikenteen hoitamisesta Savonlinnan kaupungin ja unkarilaisen Budapest Aircraft Servicen kanssa. Sopimuskausi on 1.10.2014 - 31.12.2015.

Sopimus voidaan tehdä ja lennot aloittaa, mikäli Savonlinnan kaupunki osallistuu rahoitukseen. Ministeriön hankintapäätös purkautuu, jos Savonlinna ei 23. syyskuuta mennessä sitoudu rahoittamaan liikennettä vähintään puolella kokonaishinnasta.

Hankinnan arvioitu kokonaishinta on 3 miljoonaa euroa, josta liikenne- ja viestintäministeriön maksuosuus on enintään 1,5 miljoonaa euroa. Savonlinnan kaupungin osuus on samoin 1,5 miljoonaa. Jos sopimukseen sisältyvät muutosmekanismit nostavat tai laskevat kokonaishintaa, jaetaan vaikutus puoliksi ministeriön ja Savonlinnan kesken.

Elokuun alussa päättyneeseen tarjouskilpailuun osallistui neljä lentoyhtiötä: AS Airest, Avies AS, Budapest Aircraft Service sekä Flybe Finland Oy.

Liikenne- ja viestintäministeriön hankintapäätöksen taustalla on Helsingin ja Savonlinnan väliselle säännölliselle lentoliikenteelle asetettu julkisen palvelun velvoite. EU sallii lentojen tukemisen vain velvoitteen kautta.

EU-säännösten mukaan velvoite voidaan asettaa, jos reittiä pidetään ehdottoman tärkeänä alueen taloudelliselle ja sosiaaliselle kehitykselle, ja jos liikennettä ei pystytä hoitamaan kaupallisesti kannattavasti. Palveluvelvoitteessa määrätään muun muassa vuorotiheydestä, koneen paikkamäärästä ja lippujen enimmäishinnasta.

Lisätietoja
ylitarkastaja Päivi Hillner, 0295 34 2473