Risikko: Valtatie 4:n Äänekosken suunnittelu käyntiin, Soklin arviointi jatkuu

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 18.8.2014 12.19
Tiedote

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko on pyytänyt Liikennevirastoa käynnistämään tiesuunnitelman teon valtatie 4 Äänekosken kohdalla niin, että suunnitelma saadaan valmiiksi vuoden 2015 aikana.

- Haluan edistää Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan investointipäätöstä huolehtimalla riittävistä väyläinvestoinneista. Liikennepolitiikalla voidaan näin tukea investointien ja työpaikkojen saamista Suomeen, sanoo liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko.

Liikenne- ja viestintäministeriön johdolla kartoitetaan syksyn 2014 aikana yhdessä Metsä Groupin kanssa yhtiön logistiikkaprosessi ja liikenneväylien kapasiteetti- ja turvallisuustarpeet. Työ on jo käynnissä. Liikenne- ja viestintäministeriö toivoo, että selvityksen valmistuttua yhtiö voi tehdä tarvittavat päätökset mahdollisimman pian.

- Neuvottelut Metsä Groupin kanssa ovat jo käynnissä. Niissä kartoitetaan myös yhtiön mahdollisuudet osallistua väyläinvestointeihin. Tämä on lähtökohtana kaikissa elinkeinopoliittisissa väyläinvestoinneissa: yhtiöt osallistuvat myös itse liikennejärjestelmän kehittämisen kustannuksiin, sanoo ministeri Risikko.

Liikenne- ja viestintäministeriö on valmis edistämään myös Soklin fosfaattikaivoksen rakentamista väyläinvestoinneilla. Kaivosyhtiö Yaran kanssa on käyty neuvotteluja logistiikkaprosessista ja arvioitu erilaisia vaihtoehtoja liikenneyhteyksien toteuttamiseksi.

- Näin voitaisiin saada työpaikkoja ja elinvoimaa erityisesti Itä-Lappiin, mutta myös muualle Suomeen. Tavoitteena on se, että hallitus voisi päättää väyläinvestoinneista hallituksen budjettiriihessä, toteaa ministeri Risikko.

Lisätietoja: Erityisavustaja Juuso Rönnholm, p. 0295 34 2324