Nuortenhankkeen liikenneagentit koolla LVM:ssä

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 13.11.2014 15.40
Uutinen
Nuorten ääni liikenneturvallisuudelle, teemapäivä (kuva LVM)
Nuorten ääni liikenneturvallisuudelle, teemapäivä (kuva LVM)

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikon käynnistämän "Nuorten ääni liikenneturvallisuudelle" -hankkeen kummikoulujen edustajat eli liikenneagentit kokoontuivat liikenne- ja viestintäministeriössä 13. marraskuuta. Valmennuspäivään osallistui runsaat 40 lasta ja nuorta opettajineen eri puolilta Suomea.

Oppilaita oli Espoosta, Janakkalasta, Kemistä, Lahdesta, Nilsiästä, Oulusta, Raumalta, Savonlinnasta, Seinäjoelta, Tampereelta, Viitasaarelta ja Ähtäristä.

Hankkeen tarkoituksena on löytää konkreettisia keinoja nuorten liikenneturvallisuuden kohentamiseksi ja hyödyntää nuorten omia ideoita liikenneturvallisuustyössä.

- Haluamme aidosti kuulla nuorten näkemyksiä liikkumisesta, liikenteestä ja liikenteessä käyttäytymisestä. Tarkoituksena on järjestää yhteistapaamisia kaksi kertaa vuodessa ja päättää hanke suurempaan tapahtumaan vuonna 2016, Risikko toteaa.

"Nuorten ääni liikenneturvallisuudelle" -hankkeeseen on kutsuttu 13 kummikoulua: 2 alakoulua, 4 yläkoulua, 3 lukiota ja 4 ammattikoulua. Koulut on valittu siten, että ne edustavat erilaisia liikenneympäristöjä maaseudusta suuriin kaupunkeihin.