Minna Kivimäki jatkaa liikennepolitiikan osaston osastopäällikkönä

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 18.12.2014 13.45
Tiedote

Valtioneuvosto on nimittänyt liikenne- ja viestintäministeriön liikennepolitiikan osaston osastopäälliköksi oikeustieteen kandidaatti Minna Kivimäen. Kivimäen toimikausi alkaa 1.3.2015 ja kestää viisi vuotta.

Ylijohtaja Minna Kivimäki on toiminut liikennepolitiikan osastopäällikkönä vuodesta 2010. Sitä ennen hän toimi liikennepalveluyksikön päällikkönä. Kivimäki on toiminut myös liikenteen erityisasiantuntijana Suomen pysyvässä EU-edustustossa Brysselissä.

Osastopäällikkö osallistuu ministeriön johtamiseen johtoryhmissä sekä johtaa osastonsa toimintaa ja vastaa siitä, että tehtävät hoidetaan tuloksellisesti.

Liikennepolitiikan osaston toimialaan kuuluvat asiat, jotka koskevat liikennepolitiikkaa, liikennejärjestelmän suunnittelua, kehittämistä ja kunnossapitoa, liikennealan lainsäädäntöä sekä liikenteen veroja ja maksuja. Lisäksi liikennepolitiikan osaston toimialan tehtäviin kuuluvat liikennemarkkinoita ja liikenteen elinkeinopolitiikkaa, liikenteen hallintaa, liikenteen turvallisuutta ja ympäristökysymyksiä sekä älyliikennettä koskevat asiat.

Liikennepolitiikan osaston toimialaan kuuluvat myös Liikenneviraston ja Liikenteen turvallisuusviraston tulosohjaus sekä näitä virastoja ja Liikenneturvaa koskevat asiat.

Lisätietoja:
Kansliapäällikkö Harri Pursiainen, p. 040 522 8345