Ministeri Vehviläinen: Nopeajuna tuo Pietarin lähelle

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 12.12.2010 11.00 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 14.23
Tiedote

- Suomi ja Venäjä ovat aloittamassa uuden aikakauden nopean junaliikenteen myötä. Hanketta on valmisteltu vuodesta 1994 saakka ja tänään meillä on ilo juhlia tätä suurhanketta. Nopeajuna tuo Helsingin ja Pietarin metropolialueet lähemmäksi toisiaan, ihmisten liikkuminen nopeutuu ja erityisesti matkailu ja elinkeinoelämä hyötyvät, liikenneministeri Anu Vehviläinen sanoo Helsingin ja Pietarin välisen nopean junayhteyden käyttöönotosta.

- Molemmissa maissa on varauduttava kasvaviin matkustajamääriin ja luotava turismia tukevia palveluita. Matkailulla on tärkeä merkitys molemmille kaupungeille ja suomalaistenkin enemmistöllä on Pietari matkailukohteena vielä löytämättä, ministeri Vehviläinen toteaa.

- Valtioneuvoston puolesta haluan kiittää kaikkia hankkeen toteuttamiseen osallistuneita tahoja, molempien maiden viranomaisia, operaattoreita, suunnittelijoita ja urakoitsijoita ja toivottaa nopealle junayhteydelle parhainta menestystä.

Ministeri Vehviläinen nousee juhlajunaan Vainikkalan asemalta. Junamatkan aikana hän neuvottelee kollegansa Venäjän liikenneministeri Igor Levitinin kanssa Suomen ja Venäjän välisistä ajankohtaisista liikenneasioista.


Lisätietoja:
kansliapäällikkö Harri Pursiainen, p. 0500 787 742, ylijohtaja Minna Kivimäki, p. 040 754 9871