Ministeri Ranne vaikuttamismatkalle Tallinnaan

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 2.2.2024 10.48
Tiedote
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne. (Kuva: Fanni Uusitalo, VNK)

Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne matkustaa Tallinnaan 5.2.2024. Kyseessä on ministeri Ranteen ensimmäinen virallinen vierailu Viroon. Hän tapaa liikenneasioista vastaavan ilmastoministeri Kristen Michalin ja talous- ja IT-ministeri Tiit Riisalon.

Tapaamisten tavoitteena on vahvistaa Suomen ja Viron kahdenvälisiä suhteita ja tiivistää yhteistyötä liikenne- ja televiestintäsektoreilla.

- Viro on Suomelle tärkeä naapurimaa, mutta myös merkittävä kumppani EU-tasolla. Olemme tehneet Viron kanssa tiivistä ja onnistunutta yhteistyötä, jonka myötä esimerkiksi talvimerenkulku huomioitiin EU:n ilmastopaketin neuvotteluissa, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Ministerit Ranne ja Michal keskustelevat ajankohtaisista EU-asioista ja maiden kahdenvälisistä liikenneasioista.

Ministeri Riisalon kanssa Ranne keskustelee muun muassa kriittisestä infrastruktuurista.

- Teemme Viron ja Ruotsin kanssa hyvää yhteistyötä monella saralla merikaapeliasioissa, maidemme välinen yhteistyö on todella tärkeää. Tapasin juuri viime viikolla ministeri Slottnerin Ruotsissa ja Tallinnassa jatkamme keskusteluja myös ministeri Riisalon kanssa, ministeri Ranne sanoo.

Suomi, Ruotsi ja Viro toimittivat joulukuussa 2023 komissiolle kirjeen, jossa komissiota pyydetään ehdottamaan toimenpiteitä Euroopan merenalaisen infrastruktuurin turvallisuuden ja kestävyyden parantamiseksi.

Molemmissa tapaamisissa keskustellaan myös siitä, millaisia yhteisiä vaikuttamismahdollisuuksia Suomella ja Virolla voisi olla Euroopan komission viisivuotisohjelmaan.

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Noora Saarinen, p. 0295 342 154, [email protected]